Menu nl

Vakantiekamp, voetbalclub, dansstage,… Hoe is uw kind verzekerd?

Na schooltijd en tijdens kampen of stages doen uw kinderen mee aan allerlei activiteiten. Soms – maar lang niet altijd – bieden de instanties die deze organiseren specifieke verzekeringen aan, of zijn zij hiervoor zelf verzekerd.

Meestal kunt u de polissen terugvinden op de websites van de organisaties. Deze verzekeringen zijn in bepaalde gevallen interessant, maar over het algemeen zijn de vergoedingen en dekkingen beperkt…

Het is dus aan te raden om zelf te zorgen voor verzekeringen die de bestaande waarborgen uitbreiden:

  • De familiale verzekering dekt de burgerlijke aansprakelijkheid van uw kinderen in België en in het buitenland (in Europa of wereldwijd, naargelang de polis): ze vergoedt de lichamelijke en materiële schade die uw kinderen veroorzaken aan anderen.
  • Als uw kind het slachtoffer wordt van een ongeval kan uw verzekering Rechtsbijstand Privéleven u helpen om een schadevergoeding te krijgen van de aansprakelijke (of van zijn/haar verzekeraar).
  • Een ongeval tijdens het sporten wordt echter zelden veroorzaakt door een derde… De individuele ongevallenverzekering keert u een vergoeding uit, zelfs als de aansprakelijkheid niet duidelijk is. Ze maakt het bovendien mogelijk om bijkomende vergoedingen te ontvangen in geval van ernstige letsels. Bekijk de polis van deze verzekering echter aandachtig, want sommige gevaarlijke sporten zijn uitgesloten. Er bestaan wel meer specifieke dekkingen, onder andere voor bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, enz.
  • De hospitalisatieverzekering geldt zowel in België als in het buitenland en kan nuttig zijn voor de terugbetaling van kosten van een ziekenhuisopname.
  • Bepaalde bijstandsverzekeringen bieden reisbijstand in België en in het buitenland. Dat is echter niet bij elke maatschappij het geval. Kijk uw contract goed na.
  • Als de reisbijstandsverzekering niet is inbegrepen, is het aangeraden er een af te sluiten. Die verzekert bijvoorbeeld de bijstand en (indien nodig) de medische repatriëring, de hospitalisatie en de vergoeding van uw verplaatsings- en verblijfkosten wanneer u uw gehospitaliseerd kind in het buitenland gaat bijstaan.
  • U kunt ook een annulatieverzekering onderschrijven die zal tussenkomen als uw kind ziek wordt en niet kan vertrekken.

Tot slot raden we u aan om altijd een kopie van uw verzekeringscontracten bij de hand te hebben, net als een lijstje met noodnummers. Zo kunt u gerust zijn terwijl uw kinderen zich uitleven!

Bronnen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.